28. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inflatsioon võib tabada eurotsooni

Hüppeliselt tõusev eurotsooni inflatsioon ähvardab uute raskustega Euroopa Keskpanka, mis üritab finantsturgude pingeid leevendada.

Finantsturgude pinged heidavad varju majanduskasvule 13 eurotsooni riigis, kirjutas Financial Times.

Energia- ja toiduhinnad lükkasid käesoleval kuul inflatsiooni Saksamaal kõrgeima tasemeni aastast 1995. Saksamaa inflatsioonitõus pani analüütikuid eurotsooni aasta inflatsiooninumbrite prognoosi muutma. Uue prognoosi kohaselt võiksid arvud jõuda kolme protsendini või üle selle esimest korda kuue aasta jooksul. See aga esitaks keskpangale tõsise väljakutse, kuna pank on lubanud hoida inflatsiooni madalamal, kahe protsendi lähedal.

USA keskpank Föderaalreserv on sama dilemma ees, kus tarbijahinna inflatsioon on eelmisel kuul tõusnud 3,5 protsendini ning lähikuudel võib tõusta 4 protsendini, vaatamata tugevalt aeglustuvale majanduskasvule.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474