29. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortune: aeg naftaaktsiatest kasumit võtta

Mainekas majandusajakiri Fortune soovitab lühiajalise ajahorisondiga investoritel võtta naftasektori aktsiatest kasumit, sest nafta hinda ootab lähiajal ees korrektsioon.

Isegi kui naftabarreli hind ületab 100 dollari taseme, ootab seda ees nii või teisiti 20-40 protsendiline hinnalangus, põhjendab ajakiri soovitust. Ehkki nafta fundamentaalnäitajates võrreldes kevadega midagi erilist muutunud ei ole, on musta kulla hind kerkinud 50 protsenti. Ainus erinevus on hirmufaktor, kirjutatakse ajakirja värskes numbris.

Ainsateks sektori aktsiateks, mis võivad võita isegi nafta hinna korrektsiooni puhul on suuruselt teise gruppi kuuluvad ettevõtted (nn. sõltumatud naftafirmad), kelleks on USA suuruselt kolmas naftasaaduste tootja Valero Energy ning Marathon Oil. Viimase poole aastaga on toornafta hind küll kerkinud 50 protsenti, aga naftasaaduste hind on USAs hoopis odavnenud kümnendiku võrra. „See näitab veelkord, et nafta hinnaralli on mull,” kinnitab ajakiri.

Mõlema ettevõtte aktsia hind on võrreldes suvise tipuga langenud viiendiku võrra, mis tähendab antud juhul head ostuvõimalust. Juhul, kui nafta hind langeb oluliselt, hakkavad marginaalid kasvama.

Pikemaajalistele investoritele soovitatakse naftasektori aktsiaid siiski hoida.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474