3. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti sai ühtse operatiivsidevõrgu julgeolekutöötajatele

Maailmaturu liider lennunduses ning kaitsetööstuses paigaldas ja töötas rekordkiirusel välja TETRA operatiivraadiosidevõrgu, mis võetakse täna kasutusele Eesti kõikides julgeolekuga seotud organisatsioonides.

Sidevõrku hakkab kasutama politsei, piirivalve, päästeamet ja teised avaliku julgeolekusse puutuvad asutused. Operatiivraadioside tagab ametkondadevahelise samaaegse senisest turvalisema andmeedastuse, teatas EADS Defence Security pressiteates.

TETRA operatiivraadiosidevõrgu on välja töötanud EADS Defence Security, kes tegi lahenduse 11 kuuga peale 2006. aasta lõpus võidetud Eesti riigi korraldatud konkurssi. Konkursi tulemusena oli ettevõte kohustatud looma üleriigilise katvusega operatiivsidevõrgu planeerimise, hanke ning välja ehitamise.

Eesti avaliku julgeoleku digitaalne raadiosidevõrk (Estonian Digital Mobile Trunked Radio Network EDTN) on 33. üleriigiline laiaulatuslik sidevõrk, mille on välja töötanud EADS Secure Networks (SN), lennundus- ja kaitsetööstusettevõtte EADS Defence Security (DS) tütarettevõte.

EADS DS pakub süsteemilahendusi, mis hõlmavad õhujõude, raketisüsteeme, infovahetus- ja luuresüsteeme, globaalseid turvalisuslahendusi, indikaator- ja lennuelektroonikat, test- ning tugilahendusi üksiksidevõrkudele.

2006 aastal oli umbes 23 000 töötajaga EADS Defence Security müügitulu 5.9 miljardit eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474