3. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlane eelistab puidust maja

Messil Kinnisvara 2007 korraldatud küsitlusest selgus, et veidi üle poolte eestlaste eelistab puidust maja.

Küsimusele „Millist maja eelistatakse: kivist, betoonist või puidust?“ jagunesid vastused üldjoontes pooleks, kirjutas Äripäev.

Puitmaja on 53% vastanutest rohkem eelistanud kui kivimaja. Betoonehitist eelistab vaid alla 5% vastanuist. „Toodi välja erinevaid põhjusi, miks just puitmaja on eelistatud: tervislik, mõnus, looduslähedane, hingab, inimsõbralik, parema sisekliimaga, ökoloogilise mõtteviisiga, kodusem jm,“ selgitas küsitluse korraldanud Nowap Projekti esindaja Andreas Sipsakas.

Kivimajade puhul rõhuti peamiselt vastupidavusele ja tulekindlusele.

„Nagu eestlasele kohane, on enamikul soov või täitunud unelm eramajas elamine. Ainult 18% vastanutest kinnitas, et neil puudub soov elada majas ning 12%, et juba elavad majas. Tervelt 70% küsitletutest avaldas soovi kunagi maja soetada,“ lisas Sipsakas.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474