5. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majanduskasv tõi 32 miljonit reisi juurde

Maailma Turismiorganisatsiooni esialgsetel andmetel tehti 2007. aasta jaanuarist augustini kogu maailmas 610 miljonit välisreisi, mis on 5,6 protsenti rohkem võrreldes eelmise aastaga.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Turismiarenduskeskus avaldas ülevaate Eesti ja maailma turismist 2007. aasta jaanuarist kuni septembrini, millest selgub, et sellel aastal jaanuarist augustini tehti 610 miljonit ööbimisega välisreisireisi arv, mis on 32 miljonit ehk 5,6 protsendi võrra rohkem kui aasta varem.

Heade tulemuste peamiseks põhjuseks peab Maailma Turismiorganisatsioon (UNWTO) maailma majanduse head olukorda. Tulemused on head nii arenevates ja üleminekuriikides kui ka arenenud riikides. Põhiline osa maailma majanduse kasvust tuleneb aga arenevate ja üleminekuriikide headest tulemustest.

Reisimine Euroopa riikidesse on 2007. aasta jaanuarist augustini kasvanud 4,2 protsendi võrra, võrreldes 2006. aasta sama perioodiga. Euroopa regioonidest olid kõige paremad tulemused Lõuna-Euroopal, kus reiside arv kasvas seitse protsenti. Eesti lähiriigid – Soome, Läti ja Leedu – kuulusid sihtkohtade hulka, kus turismi kasv on Euroopa keskmisest kiirem. Lätis ja Leedus on märkimisväärselt kasvanud Venemaa turistide arv, suurenenud on ka turism Norrast, samuti Balti riikide vaheline turism.

Reisimise kasvu on mõjutanud odavlennufirmade liinivõrgu jätkuv areng. Olulise osa Euroopa-sisese turismi kasvust andsid reisid odavlendudega.

Sihtkoha valikul tähtsustatakse järjest enam kvaliteeti, vastukaaluks paari eelmise aasta trendile, kui määravaks said odavad pakkumised.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474