5. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neevalinna ehitajad vorbivad ühetoalisi

Uuringufirma RosBiznesKonsalting avaldas, et tohutu nõudlus ühetoaliste korterite järele pani Peterburi ehitusfirmasid kavandatavates hoonetes tibatillukesi eluruume eelistama.

Eluasemete kõrge hind ja pidev hinnakasv sundis muutma Peterburi elamuehituse struktuuri. Praegu moodustavad ühetoalised lõviosa ehk 40-50% turule toodavatest uutest korteritest. Seda on kaks korda rohkem kui Venemaal keskmiselt.

Firma Biznes Port analüütikud selgitasid, et selline asi sai juhtuda vaid hinnafaktori tõttu. Enamus praegusi potentsiaalseid ostjaid suudab omandada vaid väikese korteri. Kliendi soovidele vastu tulles hakkasidki ehitajad projekteerima eelkõige väikesi kortereid. Mõnesse kortermajja on neid kavandatud isegi üle 50%.

Biznes Pordi analüütikute hinnangul kestab selline trend lähemad 3-5 aastat.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474