5. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pronksiöö kahandas Eestis välisturistide arvu

Eesti ja maailma turismi ülevaatest 2007. aasta jaanuarist kuni septembrini selgub, et pronkssõduri teisaldamine vähendas turistide arvu Venemaalt.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Turismiarenduskeskus (EAS) avaldatud ülevaatest selgub, et Eestis kasvas välisturistide arv kolm protsenti, kuid suvehooaja algusest saadik on nende arv vähenenud kuus protsenti võrreldes eelmise aasta mai-septembriga.

Põhiliselt tulenes see soomlaste reiside jätkuvast vähenemisest. Seoses pronkssõduri teisaldamise ja aprillirahutustega hakkas alates aprillist vähenema ka turistide arv Venemaalt, kuid nende mõju välisturistide koguarvule on suhteliselt tagasihoidlik võrreldes Soome ja isegi Rootsi turistide arvu vähenemisega.

Samal ajal kui turism Euroopa riikides kasvab, on vähenenud Eestit külastavate välisturistide arv paljudelt olulistelt sihtturgudelt. See näitab, et Eesti kui sihtkoha konkurentsivõime nõrgenemist võrreldes teiste Euroopa riikidega. Olulisemate teguritena, mille osas Eestis on kaotanud konkurentsivõimet, tuleb nimetada hindade tõusu ning otselennuühenduste ja odavlendude vähesust Eestisse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474