6. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kõrgkoolid tahavad pakkuda rahvusvaheliselt tunnustatud haridust

Avalik-õiguslike ülikoolide rektorid kirjutasid täna alla leppele, millega kutsutakse liituma kõiki Eesti kõrgkoole, kes on valmis toetama Eesti kujunemist rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud kvaliteetset kõrgharidust pakkuvaks riigiks.

„See on liikumine konnatiigistumise vastu. Me võime olla enda arust head, kui keeme omas mahlas. Kuid kui puudub võrdlusmoment, siis on väga raske nimetada end rahvusvahelisel tasemel õpet andvaks ülikooliks,” ütles lepingule alla kirjutanud Tallinna Tehnikaülikooli rektor ja Rektorite Nõukogu juhatuse esimees Peep Sürje.

Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud avaldas lootust, et täna allkirjastatud lepe annab uue tõuke Eesti kõrghariduse kui terviku rahvusvahelistumisele ning lisas: „Kõrgharidus ja igasugune tegevus ülikoolides on oma loomu poolest rahvusvaheline. Ei ole võimalik teha teadust, arendada korralikul tasemel õppetööd ainult ühe rahvuse saavutusena, sest teadus ei tunne neid piire, ja ka hariduses on ju ometi loomulik, et kõik rahvad ja ka ülikoolid üksteisega oma saavutusi jagavad."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474