• 06.12.07, 20:15
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti liitub Schengeniga kahe nädala pärast

Siseministeeriumi teatel kinnitas Euroopa Liidu justiits- ja siseküsimuste nõukogu täna Eesti liitumise kuupäevaks Schengeni õigusruumiga 21. detsembri.
„Tänane nõukogu otsus tähendab seda, et kahe nädala pärast kaob piirikontroll Schengeni sisepiiridel ning riikide vahel on võimalik reisida nagu oma kodumaal,“ ütles siseminister Jüri Pihl. „Eesti on täitnud kõik Schengeni nõuded ning seeläbi taaskord tõestanud oma usaldusväärsust võrdse partnerina teiste Euroopa riikide seas,“ lisas siseminister.
Eestiga samal ajal ühinevad Schengeni õigusruumiga Läti, Leedu, Tšehhi, Ungari, Malta, Poola, Sloveenia ja Slovakkia.
21. detsembril tähistatakse Tallinna Sadamas Eesti vastuvõtmist Schengeni riikide hulka. Pidustuste ajaks saabub Eestisse Euroopa Liidu ja Schengeni riikide delegatsioon.
Lisaks Tallinna Sadamale suletakse 21. ja 22. detsembril piiripunktid ka Saksamaa, Poola ja Tšehhi piiril, Austria ja Slovakkia ning Ungari ja Austria piiril, aga ka Itaalia ja Sloveenia piiril.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele