6. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taani on pensionite tšempion

Taani on EL riikide hulgas esikohal elanike pensionipõlveks kogutud säästude poolest.

Taani pensionisüsteem on parim ELis ning vaatamata ähvardavale pensionäride arvu kasvule ollakse tulevikuks hästi ettevalmistunud. Uue aruande ”Euroopa pensionide baromeeter 2007” andmetel on Taani EL riikide hulgas eiskohal elanike pensioniajaks kogutud säästude poolest, vahendas Borsen.dk Taani pensionite ja kindlustuse liitu.

Esikoht tuleneb peamiselt sellest, et taanlased säästavad pensioniks koos tööandjaga ehk koguvad nn tööturu pensionit. ”Taani pensionisüsteem on riigi pensionite, tööturu pensionite ja individuaalsete pensionite kombinatsioon, mida rahvusvaheliselt nähakse kui ühtset mudelit,” ütles pensionite ja kindlustuse liidu direktor Anne Seiersen.

Taanlased säästavad pensioniajaks keskmiselt 75 protsenti oma tööaja sissetulekust, nautimaks häid raamatuid, kalapüüki ja kokakoole, milleks polnud tööl käies aega. ELi keskmine pension moodustab 58,7% inimese pensionieelsest palgast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474