7. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuus ametnikku põrutavad maksumaksja raha eest Balile

Koos keskkonnaminister Jaanus Tamkiviga sõidavad Indoneesias asuvale paradiisisaarele Bali maksumaksja kulul kliimaseminarile veel lisaks 5 ametnikku.

Juba praegu viibivad Balil keskkonnaministeeriumi välisõhu ja kiirgusohutuse büroo spetsialist Karin Radiko ja rahvusvahelise koostöö osakonnajuhataja Andres Kratovitš ning Tiit Kallaste Säästva Eesti Instituudist.

Koos ministriga sõidavad esmaspäeval Balile veel Eesti keskkonnaatašee Brüsselis Aare Sirendi ning keskkonnaministeeriumi rahvusvahelise koostöö asekantsler Allan Gromov.

Eesti sombusest talvest Balile sõitvaid ametnikke ootab lisaks hulgale informatsioonile kliimasoojenemise kohta ka imeliselt soe ilm. Õhutemperatuur saarel jääb 24-30 plusskraadi vahele.

Eesti ei ole kliimasoojenemise valdkonnas eriti väljapaistev, seetõttu ei ole ministril plaanis teha eraldiseisvaid ega väljapaistvaid ettepanekuid. " Eesti kohalolek on juba selles mõttes vajalik, et näidata, et oleme selle protsessiga kaasas ja nõustume nende põhimõtetega, mis seal vastu võetakse. Välja paistvaid ettepanekuid ei ole meil plaanis teha, kuna oleme kliimasoojenemisega niivõrd vähe seotud, pigem on see suurriikide teema, eriti India ja Hiina. Meie roll on näidata, et oleme protsessis osalised ja teeme ka omalt poolt parima mida suudame," selgitas Tamkivi visiidi eesmärki.

Tamkivi põhjendas kohaloleku vajadust sellega, et põlevkivienergiast tulenevad heitekogused ühe inimese kohta on Eestis märkimisväärselt kõrged, kui vaadata suht- mitte absoluutarve.

Kyoto protokolli osapoolt kolmas istungijärk leiab aset 3-14. detsembrini Bali saarel. Kohale on oodata umbes 10 000 delegaati üle kogu maailma.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474