7. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia soovib saada USAs taas turuliidriks

Maailma juhtiv mobiiltelefonide tootja Nokia soovib taas saada turuliidriks USAs, kus ta praegu on taandunud neljandale kohale, kirjutab Financial Times.

„Meie ainuvõimalik ambitsioon USAs on saada turuliidriks,” lausus tegevjuht Olli-Pekka Kallasvuo majandusajalehele antud intervjuus. Samas keeldus ta andmast mingeidki eesmärgi saavutamise tähtaegu.

Kallasvuo lausus ajalehele, et Nokia suurendab kindlasti oma turuosa maailmas 40 protsendini ja enamgi ning kinnitas, et ettevõttel on hakanud USAs minema paremini. Ameerika Ühendriigid on Jaapani kõrval Nokia kõige nõrgem turg.

Kolmandas kvartalis kerkis Nokia turuosa 39 protsendini olles turuliider Lääne-Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas, Ladina-Ameerikas ning Aasia-Vaikse Ookeani regioonis. USA turul on põhjanaabrite tuntuim ettevõte alles neljandal kohal. Liidrikoha kaotas ta Motorolale 2004. aastal.

Uuringufirma Gartneri andmetel on Motorola käes 31 USA turust, Samsung on 20 protsendiga teisel ning LG 16 protsendiga kolmandal kohal. Nokial on Ühendriikides 12protsendiline turuosa.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474