13. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigiasutused koonerdavad aastalõpu ostudega

Arvutikaupade hulgimüüja GNT Eesti juht Anti Kuiv rääkis, et arusaamatul põhjusel on riigieelarveliste ettevõtete tavapärane aastalõpu kontoritarvete ostmise aktiivsus väga madal.

Sellel aastal on riigieelarveliste asutuste kontoritehnika soetamise aktiivsus tavapärasest märksa väiksem. „Kõrghooaeg algab tavaliselt septembris, kuid eriti aktiivselt ostetakse novembris-detsembris, et eelarve kulutused ära katta,“ rääkis Kuiv.

„Mis võiks olla selle loogilisem põhjus, mida nad see aasta rahaga teevad, on arusaamatu,“ imestas Kuiv. „Ega riigisektoril halvasti pole läinud. Kuid müügipoolel on väiksem huvi tunda,“ märkis ta.

Arvutimüüja selgitas, et arvutil oma elutsüklid ning iga aasta polegi vaja seda välja vahetada. „Võib-olla tehti hiljuti arvutivahetus ning seetõttu pole uut vaja. See on loogiline elutsükkel,“ arutles Kuiv.

Tendentsina ostavad riigiasutused aastalõpus sülearvuteid ja kallimat kontoritehnikat. „PC arvuteid tahetakse just aastalõpus, kuna siis on raha, et kallim osta. Aasta alguses veel ei teata, kas raha jagub,“ rääkis Kuiv. „Näiteks koopiakombainid ja suuremad printerid, mis teenindavad rohkem tarbijaid, on minev kaup,“ märkis ta.

Hulgimüüja edasimüüjad tegelevad nii era- kui ka riigiettevõtetega. Anti Kuiv rääkis, et tooted odavnevad ning tarbimine siiski jätkub. „Kuid tulemata jäi oodatud kasv,“ ütles ta. „Et müüki üldse pole ja majanduslanguse hirmus kaupa ei osteta, seda ei ole,“ lisas Kuiv.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474