17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kihnu saarel avatakse taas lennujaam

Homme taasavatakse regulaarlendudeks Kihnu lennujaam, mille uue terminali ja rajakatte ehitusse on Tallinna Lennujaam sel aastal investeerinud viis miljonit krooni.

Igapäevased reisid hakkavad sõltuvalt ilmaoludest toimuma juba enne aasta lõppu, teatas Tallinna Lennujaam. „Väike saar nagu Kihnu vajab võimalikult regulaarset ja ohutut ühendust mandriga,“ põhjendas investeeringuid Tallinna Lennujaama regionaalsete lennujaamade direktor Andres Taimla.

„Sujuvamat mandri ja saare vahelist liikumist on tarvis nii inimestele kui ka kaupade transpordiks,“ lisas ta, öeldes, et vallavalitsus loodab korraliku lennujaama abil ergutada ka turismi. „Uus lennuterminal võimaldab täita järjest rangemaid lennujulgestuse nõudeid ja pakkuda reisijatele mugavamaid ootetingimusi, samuti tagab lennuliiklus ühenduse mandriga ka talvel, mil praamiliiklus on raskendatud,“ kiitis Taimla.

Kihnu lennujaama peamiseks uuenduseks on 400 meetri pikkune ja 20 meetri laiune plastist rajakate, mis aitab lennuraja ilmastikukindlaks muuta ning vältida Kihnul pidevalt esile kerkinud vajadust kuivendada ja tugevda raja pinda. Kevadel peaks avadest läbi kasvama muru, millele tulemusena tekib tugeva alusega mururada, mis võib kanda ruutmeetrile kuni 40 tonnist survet. „Lennuraja katmine plastiga on esmakordne nii Eestis kui ka Baltikumis,“ sõnas Taimla.

Pärnu maavalituse transpordinõunik Avo Rahu sõnul hakkavad Kihnu ja Pärnu vahelised lennud toimuma sama sagedusega kui varasemalt, mis tähendab kahte kuni kolme lendu päevas. Pidevad lennureisid hakkavad loodetavasti toimuma juba enne uut aastat.

Kihnu lennurada ja terminal renoveeriti Tallinna Lennujaama omavahendite arvelt ja läks maksma üle viie miljoni krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474