19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enamik eestlastest pooldab Võidusamba püstitamist

Novembri lõpus ja detsembri alguses toimunud küsitluse järgi toetab Vabadussõja Võidusamba püstitamist 70% küsitletutest, küsitletud eestlastest oli vabadussamba poolt 80% inimestest, teatas EMOR.

Uuenenud kavandiga on rahul 74% küsitletud eestimaalastest. Monumendi püstitamise vastaste hulk on vaid 17% ja kavandiga ei olnud rahul 19%.

Eraldi tasub tuua eestlaste ja teiste rahvuste esindajate hinnangud monumendile. Monumendi püstitamist toetas täielikult või pigem toetas 80% eestlastest. Teiste rahvuste esindajatest oli pooldajaid 47%. Monumendi püstitamist ei toetanud või pigem ei toetanud vastavalt 11% ja 29%.

Monumendi kavandiga oli rahul 84% eestlastest ja 53% teiste rahvuste esindajatest. Üldse ei meeldinud või pigem ei meeldinud monumendi kavad 11%-le eestlastest ja 35%-le teiste rahvuste esindajatest. Mitte-eestlaste hulgas oli võrreldes eestlastega enam neid, kel mõlemas küsimuses seisukoht puudus.

28. novembrist 5. detsembrini läbiviidud Omnibuss-uuringu käigus küsitles TNS Emor üle-Eestilises esinduslikus uuringus 509 inimest vanuses 15-74 eluaastat. Erinevalt varem läbiviidud telefoniküsitlustest küsitleti seekordses uuringus inimesi personaalintervjuu vormis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474