19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordea pank: Taanis ei tule eurot enne aastat 2010

Kuigi Taani vastab kõigile euro kasutuselevõtu nõuetele, on kohalikust valuutast loobumise protsess pikem kui paljud seda eeldasid.

Kuigi Taani vastab kõigile euro kasutamise finantsilistele nõudmistele, ei leia Euroopa ühise valuuta kasutuselevõtt aset tõenäoliselt enne 2010 aastat, vahendas Copenhagen Post Nordea panka.

Taanlased ütlesid Euroopa Majandus- ja Rahaliiduga ühinemisele ja eurole "ei" aastal 2000. Isegi kui hääletamine toimub kõigi eelduste kohaselt 2008 aasta kevadel, peab euro kasutuselevõtt ootama tõenäoliselt 2010 aastat. Teine euro kasutuselevõtu edasilükkumise põhjus on rahvuslik ettevalmistus üleminekuks.

2000 aastal hindas majandusminister, et euro kasutuselevõtu ettevalmistustele kulub 12 kuud. Praegu arvatakse, et ettevalmistusteks kulub 7 kuud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474