19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA valmistub taastuvenergiale üleminekuks

USA president allkirjastab täna energiakava, mis kõrvaldab poelettidelt 100vatised hõõglambipirnid ja sunnib autotootjaid energiasäästlikke masinaid tootma.

Varsti pole enam Ameerika poelettidelt leida vanamoodsaid 100vatiseid hõõglambipirne. Müügile tulevad energiasäästlikud seadmed. Televiisorid ja arvutid märgistatakse energia tarbimise järgi, kirjutas HeraldNet.com.

Uued autod saavad kleebised, mis näitavad bensiiniliitri kohta läbitud kilomeetrite kõrval ka kasvuhoonegaaside eraldumist. Autode kütusepaake hakatakse täitma bensiini ja USAs valmistatud biokütuse seguga.

Energiakava nõuab autotootjatelt suuremat kütusesäästlikkust. Säästuautode osakaal peab tõusma 2020. aastaks. Energiakava nõuab ka taastuva mootorikütuse kasutamist. Tüüpilised hõõglambid kaovad käibelt samuti aastaks 2020. Suurenema peab ka külmkappide ja nõudepesumasinate energiatõhusus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474