19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA valmistub taastuvenergiale üleminekuks

USA president allkirjastab täna energiakava, mis kõrvaldab poelettidelt 100vatised hõõglambipirnid ja sunnib autotootjaid energiasäästlikke masinaid tootma.

Varsti pole enam Ameerika poelettidelt leida vanamoodsaid 100vatiseid hõõglambipirne. Müügile tulevad energiasäästlikud seadmed. Televiisorid ja arvutid märgistatakse energia tarbimise järgi, kirjutas HeraldNet.com.

Uued autod saavad kleebised, mis näitavad bensiiniliitri kohta läbitud kilomeetrite kõrval ka kasvuhoonegaaside eraldumist. Autode kütusepaake hakatakse täitma bensiini ja USAs valmistatud biokütuse seguga.

Energiakava nõuab autotootjatelt suuremat kütusesäästlikkust. Säästuautode osakaal peab tõusma 2020. aastaks. Energiakava nõuab ka taastuva mootorikütuse kasutamist. Tüüpilised hõõglambid kaovad käibelt samuti aastaks 2020. Suurenema peab ka külmkappide ja nõudepesumasinate energiatõhusus.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474