27. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ober Haus: Läti kinnisvaraturgu ootab langus

Ober Hausi spetsialisti sõnul on tuleva aasta alguses võimalik endale Riias korter soetada odavamalt kui seda on võimalik teha praegu, vahendas BizNews.lv

Prognooside kohaselt langevad tüüpkorterite hinnad Läti kinnisvaraturul tuleva aasta alguses. See aga tähendab, et uutelt madalamatelt hindadelt ei ole võimalik enam müüjalt täiendavat allahindlust küsida. Samuti peavad ostjad kiiremini orienteeruma korteriostuga seotud otsuste tegemisel ja hinna sobilikkusese suhtes.

"Praegusel hetkel on ostjatel vaja otsustada kas soetada korter kallima hinna ja suurema allahindlusega võis siis oodata järgmist aastat ja hindade langust" sõnas ekspert ning tõdes, et mõlemad variandid on ostjale väga soodsad. Erinevus on lihtsalt selles, et müügis olevate korterite variatsioon võib oluliselt kahaneda.

Ekspertide arvates hakkavad tüüpkorterite hinnad lähima 5-10 aasta pärast uuesti tõusma, kuid selle juures on vähe tõenäoline, et korterid pakuvad lühiajalistele investoritele sama palju huvi kui senini.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474