4. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merkel tahab tippjuhtidelt võtta aktsiaboonused

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel kutsus septembris kokku töörühma, mis peaks aasta lõpuks esitama ettepanekud juhtivtöötajate palkade piiramiseks.

Äripäeva septembri infoleht Tööjõuturg kirjutab, et Saksamaa valitsusparteid on üksmeelel selles, et tippjuhtide ülepaisutatud boonuspaketid tuleb kontrolli alla võtta, ja seda eelkõige osas, mis puudutab ettevõtete aktsiate rakendamist boonusskeemides. Töörühma juhib parempoolsete esindaja Otto Bernhard.

Merkel tahab tippjuhtide palkadele karmimad reegleid kehtestada, sest senise süsteemi tõttu ei jälgi juhid ettevõtte arendamisel pikemat perspektiivi. "Kui 90 protsenti tippjuhi sissetulekust tuleb börsilt, huvitab neid vaid lühiajaline börsitõus, sest siis on nende sissetulek suurem," on ta kommeteerinud.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474