4. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taliga: tuleb koonduda ametiühingusse

Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga kommenteeris Postimehele, et töötajate ainus võimalus ühiselt tööandjale vastu seista on koonduda ametiühingusse.

«Kui töötajad on nagu lambukesed, kes lasevad ennast tööandjal vastu seina suruda, siis pole midagi teha,» ütles Taliga. «Kui ettevõttes ametiühingut ei ole, on nüüd tagumine aeg selle moodustamisele mõelda,» soovitas Taliga.

Taliga ütles Postimehele, et kui töölepingus on kirjas konkreetne palganumber, siis tööandja seda ühepoolselt vähendada ei saa. Kui töölepingus on kirjas alampalk ja sellele lisaks boonuse või lisatasude võimalus, siis neid saab ära jätta, selgitas ta.

Tööandja ja ametiühingu vahel sõlmitud kollektiivleping on seadus, milles palgatingimused täpselt paika pandud ja sellest ühepoolselt taganeda pole võimalik.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474