8. september 2008
Jaga lugu:

Kommentaar: betoonivalmistajaid ootavad ees ühinemised

Betoontoodete valmistajaid ootavad ees erinevad tulevikustsenaariumid- üks tõenäolisemaid on firmade ühendamised, arvab AS Pärnu Betoonimeistrid nõukogu liige Jaan Valbet kommenteerides 3.09.2008 aripaev.ee-s ilmunud artiklit „Betoontoodete valmistaja kärpis palku 25-30%“.

Järgneb Jaan Valbeti kommentaar:

„Tegutsen ise samal alal ja mõistan tekkinud olukorda väga hästi. Situatsioon on endiselt keeruline ja ega kiiret paranemist näha ei ole.

Kahjuks või õnneks „tellijate aeg” kestab s.t. toodete hinnad kõiguvad omahinna piiril, mis ebastabiilse tootmiskoormuse puhul tähendab aga tootjatele töötamist keerulistes oludes. See, kellel varem rohkem „rasva” kogutud, see kestab järgneva aasta jooksul paremini.

Tellijad, kellel on korralik äriplaan, on parim aeg ehitamisega alustada, sest hinnad on väga soodsad ning betoontoodete valmistajad on endiselt nõus tellijatele „kingitusi jagama”.

Mida siis antud olukorras teha? Üks võimalus, nagu eelmainitud artiklis nägime, on tootmisvõimsuste vähendamine töötajate koondamiste arvel. (Betoontoodete valmistaja AS Talot mitte ainult ei koonda töötajaid, vaid kärpis ka allesjäänute palku 25-30%- toim.)

Teine reaalne tootmise ja ressursside efektiivistamise võimalus on firmade ühendamine. Seda näitab järgnev aasta, missuguseid võimalikke arenguid erinevad tootjad oma lähitulevikus näevad. Kes keda leiab, ongi küsimus.“

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee