8. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peeter Võrk: pole vaja hakata palku kärpima

Juhtimiskonsultatsioonifirma PW Partnersi tegevdirektor Peeter Võrk usub, et palkade vähendamine praeguses majandusolukorras kõne alla ei tule. Küll aga peaks mõtlema ettevõtte efektiivsusele ja välja vahetama ülemakstud töötajad.

„Ei ole vaja hakata inimestelt palku ära võtma. Kui nad on head inimesed, siis on nad sama head, kui enne,“ leidis Võrk. Ettevõtjatel soovitas ta hoopis üle vaadata personal, leida töötajad, kes on selgelt üle makstud või töötavad ebaefektiivselt ja nad välja vahetada. „Praegustes hea aja tekitatud organisatsioonides on selliseid töötajaid omajagu,“ märkis ta.

Viimaste aastate hüppelist palgatõusu Võrk üllatavaks ei pea. „See pidigi nii minema. Kiiresti arenevas majanduses ei saagi tootlikkus ja palk võrdselt kasvada. Nüüd peab tulema see aeg, kus tootlikkus järele tuleb,“ hindas ta tulevikuväljavaateid.

Ehitajate kõrval on töötasud kiiresti üles läinud ka mitmetel teistel lihttöölistel. „Mõned valdkonnad peavad natuke korrigeeruma. Kui muruniitmise teenuse tunnihind võrdub juhtimiskonsultandi omaga, siis on see täiesti absurdne,“ tõi Võrk näite.

Kokkuvõttes lootis ta ettevõtjatele, kes võtavad enesele arutlemiseks aega ja suudavad praeguses olukorras läbimõeldult tegutseda. „Tänapäeva firmades ei tohi olla väga suuri dogmasid, mida muuta ei saa. Kiirelt tuleb asju muuta – see puudutab ka palgapoliitikat ja personali.“

„Ega praegu pole halb aeg. Aeg on lihtsalt muutunud. Tööd tuleb teha natuke teistmoodi ja efektiivsemalt,“ uskus Võrk.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474