11. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järvamaa töötute hulk kahekordistunud

Hiiliv koondamistelaine ei paista Eestis veel väga silma, sest tootmises töö kaotanud võivad selle leida näiteks Selveri, Maxima või Rimi kauplustes. Järvamaal on töötute hulk võrreldes möödunud aastaga pea kahekordistunud.

"Kui viimastel aastatel oli meil pigem tööjõupuudus, siis nüüd võime hakata taas rääkima tööpuudusest," tunnistab Tööturuameti Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang Maalehele.

Juulist alates on Järvamaal igal kuul lisandunud sadakond töötut, ligi kolmandiku neist moodustavad koondatud. Töötute arv ületas juba poole tuhande piiri. "Sellisel tasemel olime viimati 2006. aasta mais," nendib Tasang.

Tööturuameti Viljandimaa osakonnas on augusti seisuga arvel 761 töötut, mis on ligi 50% rohkem kui aasta tagasi. Aasta algusest on asutuse likvideerimise ja koondamise tõttu arvele võetud 340 inimest.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474