15. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sampo peab pensionifondi vahetamist kulukaks

Sampo panga säästu- ja investeerimisteenuste osakonna juhataja Peeter Schamardin ütles aripaev.ee-le Nordea pensionifondide tuleku kommentaariks, et fondiosakute vahetamine võib osutuda vägagi kulukaks.

"Me tervitame uut konkurenti pensioniturul. Arvestades seda, et kohustuslikud pensionifondid on Eestis tegutsenud juba kuus aastat ning fondide summaarne maht on üle 12 miljardi krooni, on selline plaan vägagi ambitsioonikas," kommenteeris Schamardin Nordea plaani saada Eesti turul kolmandaks pensionitoodete pakkujaks.

"Püstitatud eesmärki on kergem saavutada kui meelitada kliente üle teistesse pensionifondidesse juba kogunenud rahaga. Siin peaks aga iga osakuomanik arvestama sellega, et aastatega kogunenud pensionivara konkureerivasse fondi üleviimisega kaasnevad kulud, mis sõltuvad kogunenud pensionivara suurusest ja pensionifondide tasumääradest. Seega võib osakute vahetamine osutuda vägagi kulukaks," lisas Schamardin.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474