18. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri tehases valmib miljonite eest tehaseid

Maailma suurim ravimitööstuse moodultehaseid tootev ettevõte AB Pharmadule Emtunga sai valmis esimese osa suurtellimusest, millega tuuakse Eesti majandusse miljoneid kroone.

Kolm aastat tagasi alustades investeeris Pharmadule Eesti tootmisüksusesse 100 miljonit krooni. Praeguseks on Rootsi emafirma asepresident Andreas Palmlundi sõnul Eesti majandusse investeeritud juba 250 miljonit krooni, millele loodetakse tulevikus veelgi kasvu.

Uues Jüris paiknevas tehases on valmis saadud esimese etapiga suurtellimusest, mis saadetakse Iirimaale. "Tänane päev oli hea võimalus näidata, mida tähendab tehas, kus toodetakse tehaseid," ütles firma Eesti tegevjuht Raul Hallap sündmuse tähistamiseks peetud tutvumispäeval.

Tutvumispäeval osalenud Rootsi saatkonna esindaja Leena Jaanson avaldas tunnustust Pharmadule tegevusele ja lootis, et firma tegevus õhutab ka teisi välisfirmasid Eestisse ettevõtteid looma. Seda eriti praegu, kui kohalikku majandust kimbutab langus.

Jüris tegutsev tootmisüksus Andreas Palmlundi sõnul Eesti ravimifirmasid otseselt ei mõjuta, küll aga kaudselt: ka Eesti asutused tellivad ravimeid välisettevõtetest, kes kasutavad tootmiseks Pharmadulelt ostetud tehasemooduleid.

Ühe võimaliku Eesti kliendi, ASi Tallinna Farmaatsiatehas juht Raivo Unt kinnitas, et nad on AB Pharmadule Emtungaga tutvunud ning on teadlikud Pharmadule toodetest ja teenustest. "Tallinna Farmaatsiatehasel on olnud kohtumisi ja arutelusid võimalikust praegusest ja tulevasest koostööst kõnealuse kontserniga," kinnitas Unt.

Möödunud aastal teenis Eestis asuv tehas Pharmadule OÜ 33,8 miljoni kroonise käibe juures 1 miljon krooni kasumit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474