23. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kurist: arendame EcoBay'd oma raha eest

EcoBay projekti maatüki omanikfirma MM Grupi juhatuse liige Aare Kurist ütles, et projekti arendustegevus toimub grupi omavahendite arvelt ning hetkel kaasinvestoreid ei otsita.

Kurist kommenteeris Paljassaarele planeeritava EcoBay nimelise linnaku projekti käekäiku, et see on kenasti ajagraafikus, arendustegevus toimub MM Grupi omavahendite arvelt ning hetkel kaasinvestoreid ei otsita.

„Investorite leidmine pole seotud projekti arendamisega,“ ütles ta. „Projekti, kujutage ette, saab arendada ka oma raha eest, ilma investorit kaasamata,“ lükkas Kurist ümber spekulatsioonid, et investorite kaasamine projekti ei täida ootusi.

„Täna on seis selline, et meil jagub omavahendeid piisavalt, et praegu arendustegevusega tegeleda“ lisas juhatuse liige. „Arhitektide töö suurem etapp peaks saama detsembriks valmis, et siis on maketid tehtud ja saab ametivõimudega ametlik protsess pihta hakata,“ selgitas ta.

Kurist rääkis, et projekti on kaasatud mitmed rahvusvaheliselt tuntud tipptegijad, s.h. arhitektid Taani büroost SHL, insenerid Buro Happoldist Londonis, jt. "Praeguste plaanide kohaselt oleme uue aasta alguses valmis lähemalt tutvustama arhitektide esimest visiooni uue ökoloogiliselt jätkusuutliku linnaku loomiseks."

MM Grupi kontserni kuuluv OÜ EcoBay tegeleb suuremahulise kinnisvaraarendusega Tallinnas Paljassaare piirkonnas, kuhu järgneva 10-20 aasta jooksul plaanitakse 48,8 ha suurusele maatükile välja arendada multifunktsionaalne ökoloogilise jätkusuutlikkuse kontseptsioonil rajanev uudisasum.

MM Grupi omanikud on Aare Kurist ja Margus Linnamäe. MM Grupp OÜ on Eesti kapitalil põhinev valdusühing, mis koondab erinevaid strateegilisi ja riskikapitali investeeringuid (s.h. Magnum, EcoBay, Bacterfield, Villa Benita, jt.). MM Grupi kontserni äriühingutes on üle 1 000 töötaja ning lisaks Eestile toimub tegevus veel mitmes Euroopa riigis.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474