24. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiameti juht: isapalga kadumine on õige otsus

Konkurentsiameti juht Märt Ots ütles, et tema pooldab isapalga kaotamise otsust, kuna valitsus peab ju kusagilt kulusid kärpima.

Otsa arvates isapalga kaotamisega väga palju riik raha siiski ei säästa, kuid kusagilt peab ju kulusid kokku hoidma. "Arvan, et see on õige otsus," vastas ta päevaküsimusele, kuidas suhtute isapuhkuse hüvitise kaotamisse.

"Võimalik on ka palgalist puhkust võtta, enamik inimesi saab puhkust neli-viis nädalat," lisas ta.

Praegu kehtiva korra järgi on isal on õigus saada ema rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal või kahe kuu jooksul pärast lapse sündi 10 tööpäeva isapuhkust. 2008. aasta algusest tõusis isapuhkuse tasu. Kui varem sai isapuhkuse päeva eest 66 krooni, siis praeguse korra järgi säilitatakse isale keskmine palk, mis ei tohi olla suurem kui kolm keskmist palka.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474