2. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krimelte: peale müügihooaega hakkame atra seadma

Krimelte tegevdirektor Alar Salum ütles Tallinna uue tehase avamisel, et majanduslangus pole hetkel ettevõttele mõju avaldanud ning müügihooaja lõpp jätab võimaluse atra seada ja vaadata mis toimub.

„Loomulikul see, mis toimub globaalsetel turgudel, puudutab meid seda enam. Rohkem kui neid ettevõtteid, kes ainult Eesti turul tegutsevad. Jälgime väga pingsalt, mis toimub maailmas ning oleme valmis reageerima,“ rääkis tegevdirektor. Ta lisas, et hetkel pole veel finantskriis ettevõttele kuidagi mõju avaldanud.

Üldine majanduslangus Eestis ettevõtte tegevust Salumi sõnul ei mõjuta, sest 95% toodangust eksporditakse.

„Suure tõenäosusega jõuab see ühel hetkel ka meieni, aga üritame selleks valmis olla ja vaatame kuidas reageerime. Arvestades seda, et meie hooaeg lõppeb kusagil novembrikuuga. Loodame, et selle hooaja saaks lõpetatud ja siis tekib nii ehk nii langusperiood, sest talvel ei kasutata neid tooteid ja see jätab võimaluse atra seada ja vaadata mis toimub.“

Ehitusmaterjalitootja Krimelte laiendas tootmist ning avas täna Tallinnas uue tehase, investeeringu suurus oli 90 miljonit krooni. Uutesse tehaseruumidesse toodi vuugihermeetikute tootmine ning olemasolevas tehases laiendati ehitusvahtude tootmist. Kokku 7100 ruutmeetri suurusest tootmishoonest võtab tehas enda alla ligi 6000 ruutmeetrit.

„Oleme suhelnud tihemini oma kontoriga Venemaal ja on kuulda jah, et kinnisvara projekte on seal peatatud. Asjad ei pruugi minna nii rõõmsalt või lõbusalt nagu nad plaanitud olid ja alustatud said,“ kommenteeris ta.

Krimelte suurimale turule Venemaale müüs ettevõte ehitusvahte 2006. aastal 75%, aastal 2008 aga 66%. „Mitte, et Venemaa oleks vähenenud, kuid teised turuosad on kasvanud.“

„Müüme Venemaale peamiselt professionaalidele mõeldud toodet ja oleme üritanud kõikidel oma turgudel turuosa kasvatada. Siin pole seost, et Eestis on majanduslangus, või et nüüd hakkame rohkem eksporti pingutama, oleme seda kogu aeg teinud,“ märkis ta.

Salumi sõnul pole Eesti-Vene poliitilised suhted ettevõtte tegevust negatiivselt mõjutanud. „Mina isiklikult ja minu kolleegid pole kohanud ebasõbralikkust meie suhtes. Seda on kindlasti mingil määral. Üldiselt meie suhted edasimüüjatega ja klientidega on head, sõbralikud ja töised ning ärilised. Mõnikord kakleme või vaidleme, siis kui räägime hindadest. On häid ja halvemaid päevi, aga see pole seotud poliitika ega rahvusega.“

Koos Tallinna Peterburi tee äärde rajatud uue tootmishoonega tähistab Krimelte 10 aasta täitumist tootmise alustamisest Eestis.

Krimelte on Eesti päritolu Euroopa juhtiv vuugihermeetikute ja ehitusvahtude tootja, mis ekspordib 95% toodangust. Krimelte toodangut eksporditakse rohkem kui 30 riiki maailmas. Ekspordigeograafia hõlmab teiste seas selliseid riike nagu Suurbritannia, Iirimaa, Norra, Rootsi, Soome, Rumeenia, Horvaatia, Hispaania, Saksamaa, Tšehhi, Ukraina, Jaapan ja Venemaa.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474