3. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi investorid ehitavad Venemaale kaubanduskeskust

Ida-Virumaa ettevõtjad, kes on pool Jõhvit kaubandushiidusid täis ehitanud, üllatavad nüüd Venemaal asuva Kingissepa elanikke kohaliku mõõdupuu mõistes hiiglasliku kaubanduskompleksiga kesklinnas.

Eesti investorid on paigutanud miljoneid kroone kõrge tara taha peidetud Kingissepa kesklinnas asuva kaubandus- ja meelelahutuskeskuse Nord ehitusse, kirjutas Põhjarannik.

Eesti firma Marketon Baltic investeerib kaubanduskompleksi Nord ehitusse, millest saab suurim Kingissepas - 50 000 elanikuga rajoonikeskuses Leningradi oblastis, 25 kilomeetri kaugusel Eesti piirist. Kohalikud elanikud, kes juhatasid Põhjarannikule teed tugeva piirdeaiaga ümbritsetud ehitusplatsile, märkisid ära platsi suuruse, tõsi küll, selle Eesti päritolust polnud nad teadlikud.

OÜ Marketon Baltic tegeleb 2004. aastast Jõhvi kaubanduspindade ehituse ja arendamisega, 2006. aastast asus aga Kingissepa kallale. Investeerimisobjekt on kaubandus- ja meelelahutuskeskus Nord, mille esimese tiiva ehitust lõpetatakse praegu Oktjabrskaja ja Bolšaja Sovetskaja tänava ristumiskohas. Ühtekokku küündib kaubandus- ja meelelahutuskeskuse pindala 20 000 ruutmeetrini.

Nordi kaheetapilisse ehitusse investeeritakse ligikaudu 20 miljonit dollarit (umbes 230 miljonit krooni). Kaubanduskeskuse omanik on Venemaa kompanii REK, selle asutajaks OÜ Marketon Baltic kõrval sai kohalik ettevõtja Nikolai Lobkov.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474