6. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind on kukkunud juba 40 protsenti

Nafta hind langes täna New Yorgi kaubabörsi elektroonilisel kauplemissüsteemil 4,69 dollari võrra 89,19 dollarini barrel ehk madalaima tasemeni alates veebruari algusest.

Londonis kukkus hommikul 5,1 protsenti 85,56 dollarini barrel, keskpäevaks oli naftabarreli hind kosunud 87,02 dollarini. Võrreldes juuniga, mil nafta hind kerkis rekordtasemele, on musta kuld odavnenud juba 40 protsenti.

„Nädalavahetusel juhtus nii, et finantskriisi laienemisega Euroopasse süveneb arusaamine, et globaalne majandusjahtumine võib tugevneda ning tulla võib koguni majanduskriis, mis aga ei tähenda head nõudlusele” selgitas uudisteagentuurile AP investeerimisfirma Purvin Gertz energeetikaanalüütik Victor Shum. Tema sõnul on alates maikuust hakanud rikkamates riikides nõudlus langema.

Juba on muretsema hakanud ka Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) liikmesriigid. Iraani naftaminister Gholam Hossien Nozari ütles laupäeval, et nafta hinna langemine alla 100 dollari barrel pole hea ei tootjatele ega tarbijatele. Shumi sõnul on naftakartell andnud mõista, et kaitseb selle langemist alla 80 dollari taseme.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474