13. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fenestra juht: selle aasta eksport Soome tõusis 76,5%ni

Fenestra juhi Rein Pruuli sõnul on tootmine võrreldes eelmise aastaga vähenenud 0,3%, selle aasta eksport Soome on tõusnud aga 76,5%ni.

Kui paljude ehitusmaterjalide tootjate mahud on pea 50% võrra vähenenud, siis Fenestra toodang on vähenenud vaid 0,3%.

„Tootmine on võrreldes eelmise aastaga vähenenud 0,3%. Samas kui mullu eksportisime oma emaettevõttele 51%, siis selle aasta eksport Soome on tõusnud 76,5%ni,“ rääkis Pruuli.

Aknaid ja uksi tootva ettevõtte Fenestra juht Rein Pruuli ei kinnitanud, ega lükanud ümber Äripäeva saabunud vihjet, nagu asuks ettevõte töötajaid koondama. „Vaatame üle tuleva aasta eelarve ning ekspordi Venemaale ja Soome ning siis otsustame,“ jäi juht napisõnaliseks.

Juht lisas, et väikest viisi, nii ligikaudu 13% eksporditakse ka Rootsi, Venemaale ja Leetu. „Eesti turule müüsime vaid 10% oma toodangust. Ma ei oska hetkel öelda, kui palju on Eesti turule suunatud toodangust vähenenud võrreldes eelmise aastaga vähenenud aga mullu oli see protsent märksa suurem,“ lisas Pruuli.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474