14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn ja eraomanikud ehitavad Hobujaama tänavale büroohoone

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule Hobujaama tn 12 ja 14 kinnistute ning lähiala detailplaneeringu kehtestamise otsuse eelnõu.

Detailplaneering näeb ette võimaluse rajada 2,4 ha suurusele maa-alale kaheksakorruseline eluruumidega ärihoone ning üheksakorruseline ärihoone ning bussiterminali, teatas linnavalitsus. Planeeringuala paikneb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

„Praegu on Hobujaama 12 ja 14 kinnistud valdavalt hoonestamata ning kasutusel busside ja autode parklana,“ ütles abilinnapea Taavi Aas. „Selline maakasutus reisisadama ja Viru keskuse vahetus läheduses on ebaotstarbekas. Parklate maa alla viimisega muutub linnakeskkond esteetilisemaks ning maa kasutamine ökonoomsemaks.“

Aasa sõnul kuulub osa detailplaneeringuga hõlmatud kinnistuist linnale, osa eraomanikele. Detailplaneeringu näol on tegemist hea näitega avaliku ja erasektori koostööst.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ PalmGrupp, eesmärgiga rajada koostöös Tallinna linnaga kruntidele äri- ja eluhoone, linnaliinibusside terminal ja parkimismaja.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474