15. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paldiski pääses hiigelplahvatusest

Sõdurite hooletus oleks Paldiskis korraldanud tõelise käraka, mis pühkinuks pool linna maamunalt. Õnneks jõudis korrapidaja kasarmu relvapuhastusruumis tuld võtnud miinikasti aknast välja visata, kirjutab Õhtuleht.

Esmaspäeval kell 11.19 teatati häirekeskusele, et Paldiskis Rahuoperatsioonide Keskuse (ROK) laos läks tuli lahti ja kärgatas plahvatus. Keskusest kõigest 500 meetri kaugusel on suur naftasadam, sõjaväeosa territooriumil ka lahingumoonaladu – kui kogu see püssirohutünn oleks tule otsa saanud, võinuks pöörane ilmkärakas pool linna maamunalt pühkida.

Relvapuhastusruumis oli iseenesest süttinud miinipilduja valgustusmiinide pürotehniline segu ehk üliohtlik ja -mürgine valge fosfor. Õnneks andis relvapuhastusruumi tuletõrjesignalisatsioon kohe häiret, korrapidaja tormas koos abiga alarmi peale kohale ning viskas leegitseva miinikasti aknast välja. Seega jäi halvim ära.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474