15. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rüütmanni firma kapitalist haihtus üle 6 mln krooni

Võlakirjade lunastamisega kimpu jäänud TR Majade tütarfirma Margea Investi omakapitalist haihtus septembris üle 6 miljoni krooni, selgub äriregistrist.

Veel septembri alguses ulatus Margea Investi omakapital 6,75 miljoni kroonini. 24. septembril ilmus äriregistrisse kanne osakapitali vähendamise kohta 40 000 kroonini. 6. oktoobril kasvas Margea Investi osakapital 160 000 kroonini.

Margea Invest oma võlausaldajaid Ametlikes Teadaannetes osakapitali vähendamisest ei informeerinud. Eesti seaduste järgi on selline vangerdus võimalik üksnes siis, kui firma vähendab omakapitali kahjumi katmiseks.

Samas pole äriregistris Margea Investi 2007. aasta majandusaruannet, kust võiks ettevõtte mulluseid majandustulemusi vaadata. 2006. aastal oli Margea Investi müügitulu 1,1 miljonit krooni ja kahjum pisut alla miljoni krooni.

TR Majade võlakirjad omandanud SEB Panga nõudel kuulutas kohus oktoobri algul välja Toomas Rüütmanni pankroti. TR Majade pankrotiküsimuse otsustab kohus selleks reedeks, 17. oktoobriks. Seda pankrotti nõuab samuti SEB Pank.

Samal ajal nõuab Toomas Rüütmann oma endise äripartneri Urmas Põllu pankrotti ja kohtutäitur müüb Põllu firmale PP Int Grupile kuuluvaid kinnistuid Tallinnas Maarjaheina tänaval.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474