20. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bahreinis kasvab kinnisvaraturg veel vähemalt 13 aastat

On avastatud koht maailmas, kus kinnisvara tõuseb garanteeritud veel vähemalt 13 aastat. Selleks kohaks on Pärsia lahe saareriik nimega Bahrein.

Suur kapitali sissevool, kõrge likviidsustase, elanikkonna juurdekasv, suurenenud nõudlus kinnisvarale ning mitmed finantsasutused, mis suurima heameelega Bahreini kuningriigi kinnisvarabuumile kaasa aitaksid. Ekspertide hinnangul jätkub Bahreini kinnisvaraturul kasvuruumi vähemalt 13 aastaks, vahendas Newsru.

Bahreini inseneride liidu juhi Mazid Al- Gassaba sõnul meelitab riigi liberaalne poliitika lisaks välisinvestoritele tagasi ka maalt lahkunud kohalikud investoreid.

Praegu realiseeritakse Bahreinis 15 miljardi dollari (174 miljardi krooni) eest kinnisvara. Kuigi suurem osa investoritest on kuningriigi elanikud, on analüütikud täheldanud ka välisinvestorite tõusvat huvi riigi kinnisvara suhtes.

Al- Gassaba sõnul ei puuduta maailma finantskriis Bahreini ega ka teisi Pärsia lahe riike. „Praegu on just Pärsia lahe regioon kõige turvalisem rahvusvahelistele investoritele, kes püüavad pääseda maailma finantskriisist väheste kahjustustega,“ arvas inseneride liidu juht.

Maailma juhtiva konsultatsioonifirma DTZ eksperdid ennustavad Bahreini kinnisvaratõusu minimaalselt aastani 2021.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474