21. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituse hinnalangus osutus illusiooniks

Kuigi ehitusturu jahtumise tõttu nurka surutud plaatija võib palgata praegu mullusest mitu korda odavamalt, ei ole ehitushinnad aastaga sugugi langenud.

Nii selgus statistikaameti värsketest andmetest, mille kohaselt kallinesid nii tööjõud, materjal kui masinad aastaga koguni kolm protsenti, kirjutas postimees.ee. Kuigi soodusmüüke on rohkem ning teatud ehitustööde tegijaid saab palgata odavamalt, on kokkuvõttes jätkunud hinnatõus.

Ehitusjärgus maja omanik Üllar Jürgenson tunnistas, et temal on materjalid aastaga küll kallinenud.

"Firma, kes mulle ehitab, ütles, et just hiljuti läks plekk kallimaks. Kuna metalli hind on tõusnud, siis on oodata lähiajal ilmselt ka kruvide jms kallinemist, penoplast ja elektrijuhtmed on kallinenud," loetles Jürgenson. "Tundub, et ainus, mis langeda võib, on ehitaja palk."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474