21. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Naftagigantidelt oodatakse rekordkasumeid

Ehkki nafta hind on kolmandas kvartalis kukkunud poole võrra oodatakse Exxon Mobililt, Chevronilt ning ConocoPhillipsilt rekordkasumeid.

Uudisteagentuuri Bloomberg kogutud andmete põhjal ootavad analüütikud USA kolme suurema naftakompanii eelmise kvartali kasumi kasvuks 25 protsenti ning ka neljandaks kvartaliks oodatakse rekordilähendasi või veidi suuremaid kasumeid. See aga tähendab, et vaatamata nafta hinna järsule kukkumisele viimastel kuudel on nafta selle aasta keskmine hind kaks korda suurem kui eelmisel seitsmel aastal ning naftahiidude jaoks on tegemist ilmselt kõigi aegade parima aastaga.

Nafta hind on viimase 14 nädalaga kukkunud poole võrra, aga ikkagi on see kümme korda kõrgem, kui oleks vajalik Exxon Mobilile nullkasumi hoidmiseks, kirjutab uudisteagentuur. "Isegi madalama nafta hinnaga teevad need kompaniid palju raha," lausus Bloombergile varahaldusfirma Estabrook Capital Mnagement fondijuht David Foley.

Analüütikute hinnangul saavad need kolm kompaniid kolmanda kvartali kasumiks kokku 22,9 miljardit dollarit ning aastakasumiks 88,6 miljardit dollarit, mis on 24 protsenti enam kui 2007. aastal.

ConocoPhillips avaldab kvartalitulemused homme, Exxon Mobil 30. oktoobril ning Chevron 31. oktoobril.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474