22. oktoober 2008

Tuulberg: kellel ikka „rasva“ ei ole, pole mõtet olukorda eitada

Rand Tuulberg Grupi nõukogu esimees Aivar Tuulberg leiab, et majandus olukorda tuleb reaalset hinnata ja mitte unistada.

Tuulberg tunnistas, et rasketeks aegadeks hakkasid nad valmistuma juba turu tipphetkel. „Ümberringi toimuval puudus igasugune loogika,“ põhjendas ta. „Midagi erilist meil täna pole küll põhjust ette võtta, lihtsalt jälgime olukorda ja kulusid. Pigem on täna meile sobiv aeg mõningate uute projektide alustamiseks,“ tutvustas ta tulevikuplaane.

„Midagi originaalset küll ei oska teistele soovitada. Tuleks kulusid koomale tõmmata. Ehitajatel tuleks hoolikalt jälgida hoopis seda, kes on nende tellijad, muidu võib juhtuda, et jääbki ainult töörõõm,“ jagas ta nõuandeid teistele raskete aegade üle elamiseks.

„Kellel ikka „rasva“ ei ole, ei ole mõtet olukorda eitada ja loota, et lähiajal midagi muutub. Unistuste maahinnad kehvemas asukohas on minevik ja targem oleks 2006. ja 2007. aasta üldse ära unustada,“ ütles Tuulberg. „Agoonias alla omahinna hanget võites, tuleks ikka reaalselt aduda, et ühel hetkel näitab alltöövõtja keskmist näppu ja et materjalide ning seadme hinnad võivad 2009. aastal hoopis natuke tõusta,“ lisas ta.

Tuulbergi meelest on positiivne see, et kinnisvara- ja ehitusturg peaks korrastuma. „Ma ei ole kunagi jaganud mõtet, et Eesti on kõva „majandustiiger“ ja me jõuame oma nõrga tööviljakusega parimatele riikidele järele. Tööd tuleb teha ja mitte unistada,“ lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806