25. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Abu Dhabi ehitab nn teise kesklinna

Araabia Ühendemiraatidest suurim linn Abu Dhabi plaanib rajada teise nn kesklinna mahutamaks mühinal kasvavat elanikkonda.

„Me loome pealinna teise keskuse mis mahutab 350 000 kuni 380 000 elaniku,“ rääkis Abu Dhabi linnaplaneerimise konsul Falah Al Ahbabi lisades, et uus kesklinn hakkab laiuma praeguse Khalifa C rajooni asemele,“ lisas ametnik.

Pärsia lahe äärsed linnad vaevlevad aina kasvava populatsiooni küüsis. Nähes kurja vaeva vajalike infrastruktuuride ehitamisel. Infrastruktuuri väljaarendamine läheb Dubai majandusele iga aastaselt maksma ligikaudu 1,25 miljardit dollarit, vahendas Bloomberg.

Analüütikud prognoosivad, et aastaks 2030 on Abu Dhabi populatsioon kasvanud ligi kolm korda. Miljonist kuni kolme miljonini.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474