31. oktoober 2008

1Partner: BREC on pankrotis

1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter pole Pindi Kinnisvara ja BREC Kinnisvara ühinemisse kunagi uskunud, sest miks peaks kasumlik ettevõte võtma üle võlgades sipleva kinnisvaraarendaja.

„Sisuliselt on see ettevõte pankrotis. Ma ei usu, et sealt isegi mingit ostmist tuleb,“ kuulutas Vahter veel enne, kui BREC Kinnisvara juht Sven Soomuste aripaev.ee-le tunnistas, et ettevõtete ühinemist tõesti ei tule.

Vahter ei usu, et Pindi Kinnisvara, kellel on aastas paar miljonit krooni kasumit tahaks võtta üle sama suurte võlgadega ettevõtte. "Valdkonda tundva inimene ei näe ma sellel mõtet," lisas ta. BRECi halvale seisule viitades ütles Vahter, et 2/3 hindajatest on BRECist lahkunud ning 1Partnerisse üle kolinud. "Eks nad tunnetasid ise ka, et ettevõte on raskustes ja hakkasid uusi väljakutseid otsima."

„Ma usun, et me näeme veel järgmisel aastal mõne tuntuma ettevõtte liitumist või kadumist. Väikestest me ei räägi. Ma arvan, et igale kümnendale kolmesajast registreeritud kinnisvaraettevõttele võib kriipsu peale tõmmata,“ prognoosis Vaher ning lisas, et hetkel käib turul „väga räige turuosa ümberjaotamise protsess.“

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806