1. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvutiviirus on varastanud 500 000 pangaarve andmeid

Trooja viirus, mida peetakse üheks arenenumaks arvutiviiruseks, on varastanud umbes 500 000 interneti-pangaarvete ning krediit- ja deebetkaartide andmed.

Sinowal trooja viirusele sai jälile The Security Division of EMC (RSA), mis pakub ettevõtetele turvalahendusi, vahendas ERR.

Ettevõte avastas Windowsi Sinowal trooja 2006. aasta veebruaris. Alates sellest ajast on ohus olnud enam kui 270 000 pangaarvet ja 240 000 krediit- ja deebetkaarti USAs, Suurbritannias, Austraalias ja Poolas. Ühtegi Venemaa arvet ei ole Sinowaliga rünnatud.

Trooja on RSA sõnul eriti ohtlik seetõttu, et ta on saanud informatsiooni vaikselt koguda juba kaks ja pool aastat. 2007. aasta aprillis avastasid Google'i teadlased sadu tuhandeid veebilehekülgesid, mis olid viirusega nakatunud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474