1. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa kinnisvaratehingute väärtus langes kuuga kaks korda

Saaremaal kinnisvaraga tehtud tehingute koguväärtus langes pärast septembris toimunud suvejärgset tõusu oktoobris jälle, võrreldes eelmise kuuga kaks korda.

Kui septembris tehti Saare maakonnas kinnisvaraga kokku 127 tehingut koguväärtuses 127 miljonit krooni, siis oktoobris langes tehingute arv 116-ni ja tehingute koguväärtus 61 miljoni kroonini ehk kaks korda, kirjutas Oma Saar.

Maa-ameti statistikast olid eile puudu küll kuu viimase päeva andmed, kuid ameti pressiesindaja Andres Põllu sõnul see kuu kogutulemust enam eriti ei muuda.

Uusmaa Kuressaare kontori juhataja kt Natalija Leiteni sõnul ei saaks öelda, et inimestel puudub huvi kinnisvara soetamise vastu. “Inimestel on huvi, kuid puudub võimalus osta, kuna nad ei saa pankadest laenu. Kahjuks inimestel ei ole võimalik ilma pankade toetuseta endale kodu soetada,” märkis ta.

Märgatav oli kahe kuu võrdluses kukkumine Kuressaares, kus tehti nii septembris kui ka oktoobris peaaegu võrdne arv tehinguid (18/19), kuid tehingute koguväärtus langes 89 miljonilt kroonilt 15 miljonile ehk kuus korda.

“Hetkel ei ole prognoosid ka roosilised, tundub, et 2009. aastal läheb enam-vähem samas tempos, loodame, et palju hullemaks ei lähe,” sõnas Natalija Leiten.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474