5. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Julianus haub Bergmanni palganud teedefirma pankrotti

Julianuse Inkasso kogub nõudeid endisele ERA Panga juhile Andres Bergmannile tööd andnud teedefirma SMR Teed vastu, et pankrotiavaldusega kohtusse minna.

Tänases Äripäevas avaldas Julianus Inkasso järjekordse nimekirja ettevõtetest, kes makseraskuste käes siplevad. Mitme teise tuntud ja vähem tuntud ettevõtte kõrval seisis SMR Teed OÜ nimi. Teatele oli lisatud, et plaanib pankrotiavaldust ning koondab seetõttu nõudeid SMR Teede vastu.

Võlavõrgus firma kodulehe teatel hooldab aktsiaselts SMR Teed kohalikke teid 16 Eestimaa vallas, sh on tema pühkida, rookida ja liivatada Tallinna külje all oleva Viimsi, Harku ja Rae valla teed. Möödunud aastal teenis firma ligi 180 miljoni kroonise käibe juures 9 miljonit krooni miinust. Ettevõtte põhikapital ulatub 1 miljoni kroonini.

Krediidiinfo andmetel võlgneb SMR Teed nii pangale kui ka paljudele koostööpartneritele, kellest mitmed on oma nõuded erinevatele inkassofirmadele loovutanud. Ettevõtte tervikvarale on seatud kommertspant.

"Julianus Inkassole loovutatud nõuete kogumaht on praegu umbes 650 000 krooni. Teiste probleemsete nõuete mahtu saate vaadata Krediidiinfo maksehäireteregistris," vastas aripaev.ee järelpärimisele Julianus Inkasso menetlusjuht Ivar Kamarik.

"Pankrotiavalduse esitamist lähiajal kaalume seetõttu, et SMR Teed ei ole välja pakkunud reaalseid lahendusi, mis tagaks võlausaldajate nõuete rahuldamise. Maksejõuetuse põhjused ja võimaliku pahatahtliku käitumise peab tuvastama pankrotihaldur," lisas Kamarik.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474