Julianus haub Bergmanni palganud teedefirma pankrotti

Julianuse Inkasso kogub nõudeid endisele
ERA Panga juhile Andres Bergmannile tööd andnud teedefirma SMR Teed vastu, et
pankrotiavaldusega kohtusse minna.

Tänases Äripäevas avaldas Julianus Inkasso järjekordse nimekirja ettevõtetest, kes makseraskuste käes siplevad. Mitme teise tuntud ja vähem tuntud ettevõtte kõrval seisis SMR Teed OÜ nimi. Teatele oli lisatud, et plaanib pankrotiavaldust ning koondab seetõttu nõudeid SMR Teede vastu.

Võlavõrgus firma kodulehe teatel hooldab aktsiaselts SMR Teed kohalikke teid 16 Eestimaa vallas, sh on tema pühkida, rookida ja liivatada Tallinna külje all oleva Viimsi, Harku ja Rae valla teed. Möödunud aastal teenis firma ligi 180 miljoni kroonise käibe juures 9 miljonit krooni miinust. Ettevõtte põhikapital ulatub 1 miljoni kroonini.

Krediidiinfo andmetel võlgneb SMR Teed nii pangale kui ka paljudele koostööpartneritele, kellest mitmed on oma nõuded erinevatele inkassofirmadele loovutanud. Ettevõtte tervikvarale on seatud kommertspant.

"Julianus Inkassole loovutatud nõuete kogumaht on praegu umbes 650 000 krooni. Teiste probleemsete nõuete mahtu saate vaadata Krediidiinfo maksehäireteregistris," vastas aripaev.ee järelpärimisele Julianus Inkasso menetlusjuht Ivar Kamarik.

"Pankrotiavalduse esitamist lähiajal kaalume seetõttu, et SMR Teed ei ole välja pakkunud reaalseid lahendusi, mis tagaks võlausaldajate nõuete rahuldamise. Maksejõuetuse põhjused ja võimaliku pahatahtliku käitumise peab tuvastama pankrotihaldur," lisas Kamarik.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised