9. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sauk: ehituses läheb paremaks, kui teistel läheb paremaks

Kinnisvarakonverentsil Kinnisvara 2008 olid suuremate ehitusfirmade juhid üksmeelel, et ehitusel ei saagi praegustes kitsastes majandusoludes hästi minna, kui nende potentsiaalsetel klientidel on laienemise asemel koondamise mõtted.

„Öeldakse, et pangad ei anna raha. Aga teine häda on see, et neid rentnikke, kes peaks laienema, ei ole,“ rääkis Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Roben ehitusturu madalseisu põhjustest.

„Enne ei saa paremaks minna, kui teistel, näiteks tööstusel, läheb paremini ja nad hakkavad meid vajama,“ ütles YIT Ehitus AS juhatuse esimees Priit Sauk, kes lisas optimistlikult, et kuna ehituses läksid suhteliselt kiiresti asjad halvaks, loodab ta, et suhteliselt kiiresti läheb ka paremaks.

Eesti Ehituse juhatuse esimees Jaano Vink arvas, et järgmisel aastal on näha konsolideerumist, pankrotid ei tule mitte aastal 2009, vaid pigem aastal 2010, kui majandus hakkab jälle tõusma ning kõik teised hakkavad kergemalt hingama. Tema sõnul jõuavad muutused ehitusse viitajaga.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474