11. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kinnitas ehitusseaduse muutmise

Valitsus kinnitas oma tänasel istungil ehitusseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega lihtsustab ehitusega seotud regulatsiooni.

Eelnõu ühtlustab seaduse rakendamist ja vähendab võimalusi sama normi erinevalt tõlgendada, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Seadus täpsustab ehitustegevust reguleerivate kohaliku omavalitsuse väljastatavate dokumentide, nagu kirjalik nõusolek, ehitusluba ja kasutusluba, andmeid ja väljastamiskorda, sätestades mitmeid ehitise ehitamise ja kasutamisega seonduvaid nõudeid ja tingimusi. Selgem regulatsioon toob kaasa halduskoormuse ja ajalise mahu vähenemise, kuna üheselt mõistetava seadusandluse tulemusena jäävad ära või vähenevad kohtuvaidlused.

Eelnõuga hõlbustatakse ka välisriigi ettevõtjate Eestis tegutsemist, sest tunnustatakse muus riigis omandatud pädevust ja antakse teisest Euroopa Liidu liikmesriigist pärit ettevõtjatele õigus Eestis reguleeritud tegevusalal teenuseid osutada (nn ajutised teenused). Tegemist on EL-i õigusest tuleneva muudatusega.Eelnõuga antakse alus energiatõhususe miinimumnõuete muutmiseks. Eelnõu kohaselt uuendab valitsus energiatõhususe miinimumnõudeid vähemalt korra viie aasta järel. 1. jaanuarist 2013. kehtima hakkavad uued nõuded oleksid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ettepaneku kohaselt olenevalt hoone tüübist praegustest 20-33% senistest rangemad. Kõik sisekliima tagamisega hooned peavad olema vastavuses energiatõhususe miinimumnõuetega hiljemalt 1. jaanuariks 2025. aastal.Järgmise sammuna hakkab eelnõu arutama Riigikogu

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474