13. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustusmaaklerfirmad IIZI ja Balto Link panevad leivad ühte kappi

Kindlustusmaaklerfirmade IIZI ja Balto Link aktsionärid otsustasid eile ettevõtted ühendada, et sünniks Baltimaade suurim maaklerettevõte, teatasid firmad.

Prognooside kohaselt vahendab ühinenud ettevõtte 2008. aastal kolmes Balti riigis kindlustuspreemiaid kogumahus ligi 50 miljonit eurot (800 miljonit krooni).

IIZI juhataja Risto Rossar ütles, ühinemine võimaldab klientidele igas Balti riigis pakkuda kõiki teenuseid ning välja töötada parimaid kindlustuslahendusi.

Balto Linki tegevdirektori Robertas Saltise arvates on kahe ettevõtte ühinemise juures parim just see, et mõlema tugevaimad küljed hakkavad üksteist täiendama. „IIZI konkurentsieelis on olnud jaeturg, samas kui Balto Link on seni olnud tugev just suurte korporatiivklientide edukas teenindamises,“ selgitas ta.

Leedus ja Lätis hakkab ettevõte kandma nime IIZI Balto Link, Eestis jääb nimeks IIZI e-kindlustus ja Soomes IIZI Firstbrokers.

Kahe ettevõtte ühinemine toimub aktsiate vahetuse teel ning uue ettevõtte põhiomanikud on igapäevaselt tegevad ettevõtte võtmepositsioonidel. Kokku annab grupp kolmes riigis tööd kokku rohkem kui 200 inimesele.

Seni Leedus ja Lätis tegutsenud Balto Link kuulub viie Baltimaade suurima kindlustusmaakleri hulka, teenindades rohkem kui 1000 korporatiivklienti ja 12 000 eraklienti. Leedus on Balto Linki turuosa 4,5% ja Lätis 1,8%, 2007. aasta tulud ulatusid 1,46 euroni.

Eesti suurima kindlustusmaaklerfirma IIZI osa Eesti kindlustusmaaklerite turul on ligikaudu 23%. Ettevõtte käive oli 2007. aastal üle 3,9 miljoni euro. Firma sõlmis eelmisel aastal üle 240 000 kindlustuslepingu ehk keskmiselt 657 lepingut päevas ning vahendas rohkem kui 26 miljoni euro ulatuses kindlustusmakseid, mis moodustab 11,4% Eesti kahjukindlustuse turust. IIZI e-kindlustusel on kokku 216 500 klienti, kellest 190 600 on eraisikud ja 25 900 ettevõtted.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474