15. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Madrus käivitas massimõrva põhjustanud tuletõrjesüsteemi igavusest

Komsomolskaja Pravda kirjutab, et madrus Dmitri Grobov lülitas 20 inimese surma põhjustanud tuletõrjesüsteemi sisse põrgulikust igavusest.

Igavusest hakkas vahti asendanud madrus temperatuuri- ja rõhuandurite näite muutma.

Kuna allveelaev oli katsetamisel, olid lokaalsetele juhtpultidele pliiatsiga kirjutatud ligipääsukoodid. Lokaalsed juhtimispuldid dubleerivad keskjaama tööd.

Grobov asendas tegelikkusele vastava 30kraadise temperatuuri 78 kraadiga ja juhtimissüsteem käsitles seda kui tulekahju puhkemist ning küsis madruselt, kas lülitada tuletõrjesüsteem sisse või mitte. Madrus andis süsteemile loa tuletõrjesüsteemi sisselülitamiseks.

Siis hakkas huilgama sireen ja käivitus freooniga töötav tulekustutussüsteem. Suri 20 inimest.

Grobov on praegu šokiseisundis ja räägib segast juttu, märgib ajaleht. Näiteks olevat ta uurijatele öelnud, et keegi rääkis talle nagu oleks juhtimispult välja lülitatud ja selle nuppudele võib vajutada.

Tragöödia juhtus ööl vastu 9. novembrit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474