19. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO seljatas konkurendid

ERGO kohustuslike pensionifondide klientide arv kosus tänavuse liitumisperioodiga 11 protsenti, samas kui konkurendid suutsid kliendibaasi kasvatada vaid 3-5%.

Turuosadeski pidid hiiud killu oma positsioonist pisitegijatele loovutama, sest enda osakaalu suutsid tänavuse liitumisperioodiga kasvatada vaid ERGO, LHV ja Nordea pensionifondid.

Et pankade ja nende väiksemate konkurentide vahel on üksjagu hõõrumist, selgub nii mõnestki järgnevast Äripäevale antud kommentaarist.

ERGOs end kindlustanud klient on teinud teadliku valiku, mistõttu ülejooksjaid on meil vähem, sõnas ERGO Varahalduse juht Marek Zacek. Tema sõnul on firmas valitud investeerimisstrateegiad, mis väldivad liigseid riske. "Olulist rolli mängis kindlasti ka see, et ERGO-l on ajalooliselt olnud vähe pistmist rämpsvõlakirjadega," kinnitas Zacek.

Mett pole klientidele moka peale määritud

"ERGO pole kunagi tahtnud siduda pensionipakkumist teiste oma toodetega ega määrinud klientidele muud moodi mett moka peale," toonitas Zacek.

Pensionipakkumiste sidumist laenude ja muude toodetega heitis pankadele juba mullu ette LHV meeskond. LHV Varahalduse juht Mihkel Oja jäi eile pensionifondide müügitulemustest rääkides tõsiseks. "Alati võiks paremini minna, aga oleme enda turuosa hoidmisega siiski rahul," ütles ta. Kuni pangad avaldavad müügisurvet muude toodete, näiteks laenutingimustega, jääb nende võim turul väga suureks, oli Oja kriitiline.

Tema sõnul üritab LHV koos ERGOga pankadele vastu panna, lootes seejuures, et inimesed hakkavad senisest rohkem tootluse järgi valikuid tegema.

SEBst saabus pressiesindaja vahendusel napp kommentaar: "SEB ei teinud sellel aastal suurt reklaamikampaaniat kogumispensioni toodete tutvustamiseks. Sellest hoolimata oli müük aktiivne ja jäime tulemusega rahule."

Loe lisa tänasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474