20. november 2008

Tartus istuvad lapsed püssirohutünni otsas

Pürotehnika ladustamisel valitseb Eestis korralagedus, sest riigi üks asutus ei tea, mida teine teeb. Homne Äripäev paljastab Tartus tegutseva pürotehnika lao, mis asub ühes hoones lastepäevakeskusega ning kus eirati ohutusnõudeid. Lapsed istuvad iga päev sõna otsese mõttes püssirohutünni otsas.

Tartu linnavalitsuse kinnitusel on osaühingu Tulekild pürotehnika ladu ebaseaduslik, sest sellel puudub kohaliku omavalitsuse väljastatud kasutusluba. Firma omanik aga väidab, et loa väljastas talle majandusministeeriumi halduses tegutseva tehnilise järelevalve amet. Tartu linnavalitsuse väitel saab aga kasutusluba lõhkematerjalilaole väljastada ainult kohalik omavalitsus.

Äripäeva uurimusest selgub, et ka näiteks Tallinna linnal pole infot pealinnas tegutsevate lõhkematerjalide ladude kohta. Ja mis veelgi hämmastavam, sellist ülevaadet pole isegi päästeametil.

Loe täpsemalt homme ilmuvast Äripäevast ning vaata homme ka aripaev.ee’st videot korralagedusest Tartus tegutsevas pürotehnikalaos.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806