25. november 2008

Kalafirma Viru Rand plaanib Toilasse veekeskust

Viru Rand kavatseb kalatootmise lähiaastatel Vokasse üle kolida ning kavandab oma Toila kinnistule ujulast, spaast ja hotellist koosnevat kompleksi.

"Kui vaadata kavandatava plaani rahalist mahtu – jutt võib olla 150-200 miljonist kroonist – ja meie ettevõtte 60-70 miljoni krooni suurust käivet, tundub see meie jaoks liiga mahukas," ütles Viru Ranna osanik Agu Laanemets Põhjarannikule. "Me ei välista mitte midagi, aga praegust seisu arvestades pean tõenäolisemaks investori kaasamist," lisas ta.

OÜ Viru Rand juhatuse esimees Toomas Aul ei arva, et kavandatav veekompleks Toila sanatooriumi pakutavate võimaluste kõrvale ära ei mahu. "Meie idee on natuke teistsugune kui sanatooriumis. Et inimesed kogu Ida-Virumaalt saaksid siin ujumas käia ja et oleks võimalik ka spordivõistlusi korraldada," selgitas ta.

Kolimise järel tühjaks jäävale 6,9 hektari suurusele maa-alale otstarvet otsides jõutigi mõtteni rajada sinna spordi- ja vabaajakeskus, mille südameks oleks 50meetrine bassein. Kompleks hõlmab ka sportlikult kasutatavat parkmetsa.

Praegu on Viru Rannal Toilas kulinaariatehas, külmhooned, valmistoodangu ladu ja kontor. Tehase jaoks on Vokas ruum valmis, ülejäänule tuleb lahendus veel leida. "Mida varem me ära kolime, seda rutem hakkame kulusid kokku hoidma," ütles Toomas Aul.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806